Wat is de kostprijs van een hoorapparaat?

Gepubliceerd door Amplifon Hoorcentra op 10-mei-2019 9:00:00

prijs-hoorapparaat-amplifon

Bij de aankoop van één of meerdere hoortoestellen speelt de prijs natuurlijk een belangrijke rol. In de totale kostprijs zit namelijk ook een heel pak dienstverlening die uw leven met een hoortoestel een stuk beter en comfortabeler maakt. Hierdoor is een prijsvergelijking van enkel het toestel zelf vrij moeilijk. Voor een beter begrip is het daarom belangrijk eerst alle factoren die de prijs van een hoortoestel mee beïnvloeden volledig in kaart te brengen.

Hoorprofiel

hoorprofiel-audioloog-amplifonAlles begint met het bepalen van uw gehoorprofiel. De kwaliteit van uw gehoor bepaalt hoofdzakelijk welk type hoortoestel u nodig heeft en dus ook de prijs. Om bij deze eerste stap een goed beeld te vormen van uw gehoorkwaliteit is het belangrijk dat u een professionele hoortest laat afnemen door een erkend audioloog. 

De Amplifon 360 hoortest biedt een uitgebreide analyse aan die uw gehoor op verschillende aspecten controleert. Na deze hoortest volgt er een gesprek met uw audioloog waarin hij/zij samen met u een schets maakt van uw gehoorsituatie. Zo heeft u steeds de garantie dat onze audiologen, indien nodig, u de juiste hoortoestellen voorstellen die zijn aangepast aan uw noden en wensen.

Soorten hoortoestellen

Een volgende stap is het kiezen van de functionaliteiten die nodig zijn voor uw hoortoestel. Na het bepalen van uw gehoorprofiel kunt u samen met één van onze audiologen bepalen welk type hoortoestel het best bij uw persoonlijke noden aansluit. Zo zijn er drie groepen hoortoestellen beschikbaar.

Allereerst hebben we hoortoestellen die achter het oor worden geplaatst. Door de krachtige luidspreker is dit hoorapparaat ondanks het behoorlijk klein formaat het meest ‘zichtbare’ type in het gamma. Dit hoortoestel heeft als groot voordeel dat ook mensen met ernstig hoorverlies dit type kunnen gebruiken.

Daarnaast bestaan er ook mini-hoorstellen voor achter het oor. Deze zijn bijna onzichtbaar en aangenaam in comfort. Bovendien is er een uitgebreid assortiment aan accessoires beschikbaar die uw gehoor verder ondersteunen in elke situatie.

Verder zijn er ook hoorapparaten voor in het oor. Dit zeer compact model is uitermate discreet en wordt volledig op maat van uw oor gemaakt. Op deze manier past een in-het-oor hoortoestel moeiteloos in de gehoorgang. Enkele modellen bieden zelfs extra connectiviteitsmogelijkheden zodat u accessoires kunt koppelen en uw hoortoestel(len) zelfs via een smartphone-applicatie kunt regelen.

Binnen deze verschillende soorten hoortoestellen spelen ook de technische mogelijkheden een zeer belangrijke rol. Zo gaat een hoortoestel dat bijvoorbeeld gekoppeld kan worden met uw smartphone of televisie iets duurder in aankoop zijn dan een basismodel zonder deze extra's. Het is daarom belangrijk om samen met uw audioloog te bekijken wat u precies nodig heeft en welke specificaties bij uw gehoorprofiel aansluiten. Wilt u graag meer informatie? Ontdek meer over de verschillende soorten hoortoestellen.

Accessoires

Amplifon_HowToExperience_livingroom_couple_back_sofa_TV-1Zelfs bij het dragen van hoorapparaten zijn er verschillende accessoires die uw gehoor verder kunnen ondersteunen. Zo zorgen onze TV-oplossingen ervoor dat u uw hoorapparaten als een draadloze headset kunt gebruiken. Dankzij de draadloze technologie hoort u perfect uw televisie, radio, computer enzovoort zonder dat u volledig wordt afgesloten van uw omgeving. Daarnaast kunt u zelfs verder luisteren terwijl u in een andere kamer het geluid ontvangt.

Wilt u liever maximale ondersteuning tijdens gesprekken in grote groep of luidruchtige situaties? Dan is een draadloze microfoon een juiste keuze. Deze subtiele en compacte microfoon helpt u tijdens het volgen van gesprekken in de meest uitdagende luistersituaties. Met een reikwijdte tot 20 meter kunt u zich vrij bewegen zonder zorgen en heeft u een ruime oppervlakte om deze goed te positioneren. Zeker in ruimtes met een slechte akoestiek kan de combinatie van hoortoestellen met een draadloze microfoon een zeer doeltreffende oplossing zijn.

Service

Om volop te kunnen genieten van uw hoortoestel(len) is elk gehoorapparaat gekoppeld met een aangepast servicepakket op maat van uw gehoorprofiel en hooroplossing. Op deze manier profiteert u volop van extra ondersteuning voor een of beide hoortoestellen.

Bij Amplifon krijgt u om te starten 5 jaar garantie en een startpakket vol onderhoudsproducten om uw hoortoestellen te reinigen. Daarnaast willen we dat uw hoortoestellen goed blijven presteren en bieden we elke 6 maanden een gratis check-up aan. Hierbij reinigen we uw hoortoestellen, vervangen en/of herstellen we defecte onderdelen indien nodig. 

Verder worden er extra voordelen aangeboden afhankelijk van het type service pack (Essential, Comfort, Premium of Excellent) dat het beste bij u aansluit. Zo krijgt u bij het Excellent pack bvb. 5 jaar gratis batterijen en belangrijke korting op een hooraccessoire naar keuze waaronder digitale hoortoestelaccessoires, telefoontoestellen, tv‑luistersystemen en waarschuwingssystemen. Het type pakket dat u nodig heeft speelt op deze manier, samen met het type hoortoestel en accessoires, een belangrijke rol bij het bepalen van de totale kostprijs voor een hoortoestel. 

Heeft u nog vragen of wilt u graag uw gehoor gratis laten testen? Maak dan een afspraak en kom langs in uw plaatselijk Amplifoncenter voor een professionele analyse van uw gehoor en persoonlijk advies.

New Call-to-action

Topics: informatief, hoortoestel, prijs

Meest gelezen

Wat wil je vinden?