Blog

5 tips voor beter horen bij uw thuis

Heeft u last van gehoorverlies en draagt u een hoorapparaat? Of misschien kent u iemand die kampt met gehoorproblemen? In beide gevallen herkent u ongetwijfeld het probleem van een televisie of radio die op een luid volume staat, of een telefoon met verschillende gemiste gesprekken wegens het niet horen van beltoon. Gelukkig bestaan er tegenwoordig heel wat middelen om uw thuis aan te passen aan mogelijke gehoorproblemen. We geven u graag enkele handige tips mee om beter te horen bij uw thuis.
Lees Meer

Hoe gaat u het best om met hyperacusis?

Heeft u last van uw oren wanneer de deurbel rinkelt of wanneer u de vaatwasmachine moet uitladen? Ervaart u het fluiten van vogels of het geluid van een stevige regenbui als pijnlijk? Dan bestaat de kans dat u aan hyperacusis lijdt. Maar wat betekent dit gehoorprobleem nu juist en hoe gaat u er het beste mee om?
Lees Meer

Hoe bescherm ik mijn kinderen tegen gehoorschade?

Steeds meer jonge kinderen lijden aan gehoorschade. De oorzaak daarvan is vaak te wijten aan langdurige blootstelling aan te harde geluiden of een te sterk volume. Dat het populaire gebruik van tablets, smartphones en computers daar voor iets tussen zit lijkt vanzelfsprekend. Maar ook te luid speelgoed kan bijvoorbeeld gehoorschade veroorzaken. Om u te helpen uw kind te beschermen tegen gehoorschade, zetten we enkele belangrijke adviezen en oplossingen voor u op een rijtje.
Lees Meer

5 tips voor dragen van en wennen aan een hoorapparaat

U heeft last van gehoorproblemen en koos ervoor om dit te laten behandelen? Dan heeft u de juiste keuze gemaakt! Het dragen van een hoorapparaat laat u toe opnieuw van uw leven te genieten en beter te communiceren met uw omgeving. Natuurlijk is alle begin wat moeilijk, maar met de juiste ingesteldheid en wat handige tips went u sneller aan uw nieuw gehoorapparaat dan u denkt. We zetten de belangrijkste tips even voor u op een rijtje.
Lees Meer

5 tips voor een zorgeloze vakantie met gehoorverlies

We hebben allemaal wel eens nood aan een deugddoende vakantie. Geen zorgen maken om de dagelijkse taken, heerlijk kunnen genieten van leuke momenten, het mooie weer of een frisse duik in zee. Ook mensen met gehoorverlies verdienen zo’n zorgeloze, ontspannen momenten, maar hoe gaat u het beste om met gehoorproblemen op vakantie? Waar moet u rekening mee houden wanneer u een hoortoestel draagt tijdens het reizen? En welke voorzorgsmaatregelen neemt u best om uw gehoor te beschermen? We geven u met plezier enkele belangrijke en handige tips mee zodat u zorgeloos van uw vakantie kan genieten.
Lees Meer

6 tips bij slechthorende ouders

Kampen uw ouders ook met slechthorendheid of gehoorproblemen? Dan weet u allicht al dat dit een ernstige impact heeft op hun levenskwaliteit en welzijn. Zo zijn ze sneller vatbaar voor sociaal isolement, een gevoel van hulpeloosheid,…
Lees Meer

Meest gelezen

Wat wil je vinden?