Blog

Hoe beschermt u uw gehoor op het werk?

Harde geluiden en lawaai op het werk kunnen leiden tot heel wat vervelende zaken zoals een gebrek aan concentratie, slechte communicatie, irritatie en gehoorschade. In dit laatste geval zijn de gevolgen onomkeerbaar en kan het een grote impact hebben op het leven van de werknemer.
Lees Meer

Oordopjes om te slapen: oplossing voor een goede nachtrust

Niets is zo heerlijk dan een hele nacht doorslapen om ’s morgens fris en monter aan een nieuwe dag te kunnen beginnen. Helaas krijgen heel wat mensen ’s nachts te maken met vervelende geluiden of lawaai dat hen wakker houdt of hun stevige slaap verstoort. Nochtans is een goede nachtrust van groot belang voor onze gezondheid en gemoedsrust.
Lees Meer

Onbezorgd vliegen met oordoppen

Bent u onlangs op vakantie geweest met het vliegtuig? Dan heeft u zeker gemerkt dat er iets raars en misschien wat onaangenaams gebeurt met uw oren wanneer het vliegtuig opstijgt of daalt. In de volksmond is dit fenomeen beter bekend als ‘stoppen in de oren’ hebben. Maar wat betekent dat nu juist? En hoe komt het dat u plots niet goed meer hoort? In deze blog vertellen we u er wat meer over en geven we enkele tips mee hoe u er het best mee om kan gaan.
Lees Meer

Hoe uw gehoor beschermen tijdens het festivalseizoen

De lente is al volop aan de gang en dat gaat gepaard met enkele symptomen van de bekende festivalkoorts. Muziekliefhebbers jong en oud grasduinen tussen de verschillende affiches en kijken vol spanning uit naar de eerste zomerse concerten. Nu zo’n festivals zijn dan wel heel leuk, maar onze oren krijgen het vaak hard te verduren tijdens deze dagen. Oordoppen op maat zijn dan ook geen overbodige luxe op de festivalweide.
Lees Meer

Meest gelezen

Wat wil je vinden?