Blog

Gehoorverlies bij kinderen en hoe ermee omgaan

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, komt gehoorverlies niet alleen voor bij oudere mensen, maar ook bij kinderen en baby’s. Bij sommige kinderen is dat al vanaf de geboorte, maar het kan onder meer ook optreden na blootstelling aan harde geluiden, door ziekte of een scheurtje in het trommelvlies. Het is van groot belang dat gehoorverlies bij kinderen zo vroeg mogelijk opgemerkt en behandeld wordt. Zo hebben ze de kans om cruciale taal-, communicatie- en spraakvaardigheden op een vrijwel normale manier te ontwikkelen. In deze blog vertellen we u alles wat u moet weten over gehoorverlies bij kinderen en hoe u er het best mee om kan gaan.
Lees Meer

Het verband tussen dementie en gehoorverlies

Onze maatschappij krijgt nog steeds te kampen met een alsmaar groeiende vergrijzing. Hierbij merken we ook een forse toename van het aantal personen met dementie. Het is natuurlijk zo dat naarmate we ouder worden, ons denkvermogen achteruitgaat. Dat maakt deel uit van het natuurlijke verouderingsproces, maar er zijn ook verschillende andere factoren die dat proces kunnen versnellen.
Lees Meer

Hoe raakt u uw hoorapparaat gewoon?

Heeft u sinds kort één of twee hoorapparaten gekocht? U bent dan op de juiste weg om opnieuw te leren genieten van geluiden in uw omgeving. Hierbij is het belangrijk om te onthouden dat het even kan duren vooraleer uw gehoor volledig gewend raakt aan de nieuwe geluiden. Lees hier alvast enkele tips en advies over hoe u het gewenningsproces zo goed mogelijk kunt laten verlopen.
Lees Meer

Waarom de prijs van hoortoestel niet telefonisch wordt gegeven

Hoorapparaten zijn vrij duur, dus mensen willen er steeds zeker van zijn dat ze waar voor hun geld krijgen. Wanneer mensen op zoek gaan naar hun eerste hoortoestel, is een van de eerste vragen dan ook of ze een idee van de totale prijs kunnen krijgen.
Lees Meer

Wat zijn hearables en welke functionaliteiten bieden ze?

Technologie staat nooit stil, ook niet in de hoorsector. Naast de traditionele hoorfabrikanten die hi-tech hoortoestellen en handige applicaties op de markt brengen, zijn er ook talrijke andere sectoren die nieuwe toestellen ontwikkelen. Hearables vormen een mooi voorbeeld hiervan, maar wat voor apparaten zijn dit en waarvoor dienen ze? In deze blog geven we u graag wat meer uitleg over deze populaire toestellen en bespreken we enkele handige functies.
Lees Meer

7 feiten over hoortoestellen en uw gehoor

1 op de 5 mensen ouder dan 55 jaar kampt met gehoorverlies. In dit geval spreken we over ouderdomsgehoorverlies, maar het gehoorverlies kan ook te wijten zijn aan gehoorschade of andere problemen.
Lees Meer

Het belang van een proefperiode voor hoorapparaten

Gehoorverlies heeft een grote impact op uw leven, uw relaties, uw werk en andere activiteiten. Het is dan ook zeer belangrijk dat u een gepaste oplossing vindt voor uw gehoorproblemen zodat u weer volop van alles kan genieten. Om die reden biedt Amplifon u steeds een proefperiode van twee weken aan om het perfecte hoortoestel voor u te vinden. Een hoorapparaat aankopen is immers niet hetzelfde dan het kopen van een nieuwe jas. In deze blog vertellen we u meer over het belang van een proefperiode voor hoorapparaten.
Lees Meer

Het hoorapparaat van de toekomst

Misschien herinnert u ze nog wel, die onhandige en grote hoorapparaten die overduidelijk achter de oren aanwezig waren en waar mensen met gehoorverlies zich vaak voor schaamden. Gedurende de jaren is gelukkig niet alleen het formaat, maar ook de functionaliteit van deze toestellen heel wat veranderd. Van discrete hoorapparaten tot modellen die u via Bluetooth kan verbinden met uw telefoon, televisie of andere apparaten.
Lees Meer

In-het-oor hoortoestellen: wat zijn ze en hoe werken ze?

Heel wat mensen hebben het moeilijk om hun gehoorverlies te aanvaarden. Het dragen van een hoorapparaat is dan ook een hele uitdaging voor ze. Om die drempel te verlagen ontwikkelden fabrikanten de in-het-oor hoortoestellen. Ze verhogen het comfort en bieden de nodige discretie om het leven met gehoorverlies een stuk aangenamer te maken.
Lees Meer

Aangenaam winkelen met gehoorverlies

We staan er vaak niet bij stil, maar voor mensen met gehoorverlies kunnen dagdagelijkse taken vaak lastig zijn. Communiceren met vrienden en familie, om boodschappen gaan in een rumoerige supermarkt en bijgevolg de kassabediende niet goed verstaan, … Op de koop toe ben je bij gehoorverlies vaak aangewezen op liplezen, maar dat loopt ook niet altijd van een leien dakje. Cijfers kunnen bij het liplezen immers fout geïnterpreteerd worden. Kortom, even naar de winkel gaan kan voor mensen met gehoorverlies een hele uitdaging zijn.
Lees Meer

Meest gelezen

Wat wil je vinden?