Blog

Hoe raakt u uw hoorapparaat gewoon?

Heeft u sinds kort één of twee hoorapparaten gekocht? U bent dan op de juiste weg om opnieuw te leren genieten van geluiden in uw omgeving. Hierbij is het belangrijk om te onthouden dat het even kan duren vooraleer uw gehoor volledig gewend raakt aan de nieuwe geluiden. Lees hier alvast enkele tips en advies over hoe u het gewenningsproces zo goed mogelijk kunt laten verlopen.
Lees Meer

Waarom prijzen van hoortoestellen niet telefonisch worden gegeven

Hoorapparaten zijn vrij duur, dus mensen willen er steeds zeker van zijn dat ze waar voor hun geld krijgen. Wanneer mensen op zoek gaan naar hun eerste hoortoestel, is een van de eerste vragen dan ook of ze een idee van de totale prijs kunnen krijgen.
Lees Meer

Hearables: moderne oordopjes of een bedreiging voor het hoortoestel?

Technologie staat nooit stil, ook niet in de hoorsector. Naast de traditionele hoorfabrikanten die hi-tech hoortoestellen en handige applicaties op de markt brengen, zijn er ook talrijke andere sectoren die nieuwe toestellen ontwikkelen. Hearables vormen een mooi voorbeeld hiervan, maar wat voor apparaten zijn dit en waarvoor dienen ze? In deze blog geven we u graag wat meer uitleg over deze populaire toestellen en bespreken we enkele handige functies.
Lees Meer

7 feiten over hoortoestellen en uw gehoor

1 op de 5 mensen ouder dan 55 jaar kampt met gehoorverlies. In dit geval spreken we over ouderdomsgehoorverlies, maar het gehoorverlies kan ook te wijten zijn aan gehoorschade of andere problemen.
Lees Meer

Het belang van een proefperiode voor hoorapparaten

Gehoorverlies heeft een grote impact op uw leven, uw relaties, uw werk en andere activiteiten. Het is dan ook zeer belangrijk dat u een gepaste oplossing vindt voor uw gehoorproblemen zodat u weer volop van alles kan genieten. Om die reden biedt Amplifon u steeds een proefperiode van twee weken aan om het perfecte hoortoestel voor u te vinden. Een hoorapparaat aankopen is immers niet hetzelfde dan het kopen van een nieuwe jas. In deze blog vertellen we u meer over het belang van een proefperiode voor hoorapparaten.
Lees Meer

Het hoorapparaat van de toekomst

Misschien herinnert u ze nog wel, die onhandige en grote hoorapparaten die overduidelijk achter de oren aanwezig waren en waar mensen met gehoorverlies zich vaak voor schaamden. Gedurende de jaren is gelukkig niet alleen het formaat, maar ook de functionaliteit van deze toestellen heel wat veranderd. Van discrete hoorapparaten tot modellen die u via Bluetooth kan verbinden met uw telefoon, televisie of andere apparaten.
Lees Meer

In-het-oor hoortoestellen: wat zijn ze en hoe werken ze?

Heel wat mensen hebben het moeilijk om hun gehoorverlies te aanvaarden. Het dragen van een hoorapparaat is dan ook een hele uitdaging voor ze. Om die drempel te verlagen ontwikkelden fabrikanten de in-het-oor hoortoestellen. Ze verhogen het comfort en bieden de nodige discretie om het leven met gehoorverlies een stuk aangenamer te maken.
Lees Meer

Aangenaam winkelen met gehoorverlies

We staan er vaak niet bij stil, maar voor mensen met gehoorverlies kunnen dagdagelijkse taken vaak lastig zijn. Communiceren met vrienden en familie, om boodschappen gaan in een rumoerige supermarkt en bijgevolg de kassabediende niet goed verstaan, … Op de koop toe ben je bij gehoorverlies vaak aangewezen op liplezen, maar dat loopt ook niet altijd van een leien dakje. Cijfers kunnen bij het liplezen immers fout geïnterpreteerd worden. Kortom, even naar de winkel gaan kan voor mensen met gehoorverlies een hele uitdaging zijn.
Lees Meer

Stijlvol door het leven met uw hoorapparaat

In tegenstelling tot het dragen van een bril, bestaat er nog steeds een behoorlijk stigma rond het dragen van een hoorapparaat. Mensen schamen zich erover omdat het duidelijk aangeeft dat ze ouder worden of dat ze anders zijn. Net dat minder positief beeld willen fabrikanten van hoortoestellen doorbreken met het ontwikkelen van verschillende designs zodat u kan pronken met uw hoortoestel en stijlvol door het leven kan.
Lees Meer

5 voordelen van herlaadbare hoortoestellen

Wie een hoorapparaat draagt, heeft het mogelijk al eens meegemaakt: U bent op uitstap met de familie of met vrienden en uw hoortoestel valt uit doordat de batterijen leeg zijn. Vervelend natuurlijk, want u hoort plots weer minder goed. U hebt misschien ook niet meteen een set reservebatterijen bij de hand, met alle gevolgen van dien. Gelukkig innoveren fabrikanten van hoorapparaten voortdurend en kan u nu ook kiezen voor herlaadbare hoortoestellen. We lijsten een aantal voordelen op!
Lees Meer

Meest gelezen

Wat wil je vinden?