Blog

Uw hoorapparaat uitgelegd

Een hoorapparaat is een klein elektronisch toestel dat geluiden versterkt en verduidelijkt: zo kan iemand met gehoorverlies toch succesvol deelnemen aan een conversatie, kan er terug muziek geluisterd worden, naar theater gegaan worden, enzovoort. De hoortoestellen die we vandaag kennen, die zijn klein, discreet en hoogst technologisch geavanceerd zodat ze zich eenvoudig kunnen aanpassen aan verschillende luisteromgevingen. 
Lees Meer

De rol van ons gehoor

Misschien zijn we bevooroordeeld, maar wij vinden dat het gehoor het belangrijkste zintuig van allemaal is. Vertrouwde geluiden stellen ons gerust, terwijl onbekende geluiden ons behoeden voor gevaar. Geluid maakt mooie herinneringen in ons wakker. Geluid vergezelt ons een heel leven lang, elke dag opnieuw. Een goed gehoor is een grote factor voor een goede levenskwaliteit. 
Lees Meer

Waarom prijzen van hoortoestellen niet telefonisch worden gegeven

Hoorapparaten zijn vrij duur, dus mensen willen er steeds zeker van zijn dat ze waar voor hun geld krijgen. Wanneer mensen op zoek gaan naar hun eerste hoortoestel, is een van de eerste vragen dan ook of ze een idee van de totale prijs kunnen krijgen.
Lees Meer

De antwoorden op al uw batterijvragen

We krijgen regelmatig vragen over de verschillende soorten batterijen en hun gebruiksvriendelijkheid tegenover de hoorapparaten die Amplifon aanbiedt. Daarom besloten we de meest gestelde vragen te behandelen in een beknopte blogpost, zodat u de antwoorden op deze vragen altijd binnen handbereik hebt. Heeft u toch nog vragen over batterijgebruik die hier niet tussen staan? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze audiologen: zij beantwoorden met veel plezier al uw vragen.
Lees Meer

Het belang van een proefperiode voor hoorapparaten

Gehoorverlies heeft een grote impact op uw leven, uw relaties, uw werk en andere activiteiten. Het is dan ook zeer belangrijk dat u een gepaste oplossing vindt voor uw gehoorproblemen zodat u weer volop van alles kan genieten. Om die reden biedt Amplifon u steeds een proefperiode van twee weken aan om het perfecte hoortoestel voor u te vinden. Een hoorapparaat aankopen is immers niet hetzelfde dan het kopen van een nieuwe jas. In deze blog vertellen we u meer over het belang van een proefperiode voor hoorapparaten.
Lees Meer

Op restaurant met uw hoortoestel: 9 handige tips

Een gesprek volgen in een druk restaurant is vaak al een uitdaging voor mensen met een normaal gehoor. Maar als u gehoorverlies ervaart, is een gezellig etentje door de achtergrondmuziek, luide stemmen en kletterende borden soms nóg lastiger. Het is zelfs een van de grootste irritaties bij een bezoekje aan een restaurant. Maar gelukkig biedt dan niet alleen een hoortoestel uitkomst. Ook onderstaande tips verbeteren uw ervaring op restaurant.
Lees Meer

De gevolgen van overmatige blootstelling aan lawaai

In onze samenleving is lawaai een intrinsiek en onvermijdelijk onderdeel van het leven. Het gevolg? Een bezoek aan de NKO-arts, wegens hoorklachten is dan ook geen uitzondering. Geluiden met een intens karakter, kunnen dan ook heel wat schadelijke effecten veroorzaken - zowel mentaal als fysiek:
Lees Meer

Het hoorapparaat van de toekomst

Misschien herinnert u ze nog wel, die onhandige en grote hoorapparaten die overduidelijk achter de oren aanwezig waren en waar mensen met gehoorverlies zich vaak voor schaamden. Gedurende de jaren is gelukkig niet alleen het formaat, maar ook de functionaliteit van deze toestellen heel wat veranderd. Van discrete hoorapparaten tot modellen die u via Bluetooth kan verbinden met uw telefoon, televisie of andere apparaten.
Lees Meer

Kan het dragen van een hoorapparaat uw geheugen verbeteren?

Van gehoorverlies weten we dat het een invloed heeft op uw levenskwaliteit. Onbehandeld kan het een negatief effect hebben op zowel uw emotioneel als uw professioneel leven, maar gehoorproblemen kunnen ook de werking van uw hersenen extra belasten.
Lees Meer

In-het-oor hoortoestellen: wat zijn ze en hoe werken ze?

Heel wat mensen hebben het moeilijk om hun gehoorverlies te aanvaarden. Het dragen van een hoorapparaat is dan ook een hele uitdaging voor ze. Om die drempel te verlagen ontwikkelden fabrikanten de in-het-oor hoortoestellen. Ze verhogen het comfort en bieden de nodige discretie om het leven met gehoorverlies een stuk aangenamer te maken.
Lees Meer

Meest gelezen

Wat wil je vinden?