Blog

De gevolgen van overmatige blootstelling aan lawaai

In onze samenleving is lawaai een intrinsiek en onvermijdelijk onderdeel van het leven. Het gevolg? Een bezoek aan de NKO-arts, wegens hoorklachten is dan ook geen uitzondering. Geluiden met een intens karakter, kunnen dan ook heel wat schadelijke effecten veroorzaken - zowel mentaal als fysiek:
Lees Meer

5 tips om volop te genieten van uw (klein)kinderen

Niets is zo belangrijk dan familie en een hechte band met uw kinderen en kleinkinderen. Communicatie speelt daarbij een grote rol en net dat kan een heuse uitdaging zijn als u last heeft van gehoorverlies. Kinderen slikken namelijk vaak woorden in en hun stem is hoger in frequentie dan die van een volwassen persoon wat het moeilijker maakt hen goed te verstaan.
Lees Meer

Gehoorproblemen: wat zijn de meest gestelde vragen?

Wanneer we onze nieuwe klanten verwelkomen voor een gratis gehoortest, krijgen we nog regelmatig vragen over gehoorproblemen en alles wat erbij komt kijken. We bundelden de vragen die het meest gesteld worden en beantwoordden deze in een nieuwe blogpost. Heeft u toch nog vragen die niet voorkomen in dit artikel? Aarzel dan niet om onze audiologen te contacteren: zij beantwoorden met veel plezier al uw vragen!
Lees Meer

Ontmoet de Amplifon-audiologen!

Op zoek gaan naar het advies van een audioloog is een essentiële stap in de strijd tegen gehoorverlies. Maar wat doet een audioloog juist? Hoe verloopt zo’n bezoek en wat moet u doen? Wij leggen het u graag uit: we willen immers dat u zich volledig op uw gemak voelt bij ons. 
Lees Meer

Wat is een ringleiding en hoe maakt u er gebruik van?

Al eens gehoord van een ringleiding? De kans is gering want dit hoorhulpmiddel blijkt nog niet zo bekend. Zelfs heel wat personen met een auditieve beperking of mensen die kampen met gehoorverlies hebben er vaak nog niet van gehoord. Nochthans biedt een ringleiding tal van voordelen voor slechthorenden. Hoog tijd dus om dit systeem en het gebruik ervan te leren kennen.
Lees Meer

De werking van het gehoor en alles wat u erover moet weten

Wil u begrijpen hoe gehoorverlies ontstaat? Dan is belangrijk dat u eerst weet hoe het oor werkt. Eenvoudig samengevat gaat het als volgt: wanneer geluidsgolven ons bereiken, worden deze door alle onderdelen van het oor naar de hersenen geleid. Daar worden deze signalen gedecodeerd en geïnterpreteerd.
Lees Meer

Oorsuizen, ziekte van Ménière en perceptief gehoorverlies voorkomen

Er zijn verschillende soorten gehoorverlies waar Amplifon u mee kan helpen. Toch zijn er ook een aantal aandoeningen die moeilijker op te vangen zijn. Hoewel wij deze niet (volledig) kunnen verhelpen, geven we er wél graag meer informatie over: een gewaarschuwd mens is er immers twee waard. Bovendien vullen we deze informatie aan met enkele maatregelen om deze gehoorproblemen zoveel mogelijk uit de weg te gaan - zo hoeft u überhaupt niet op zoek te gaan naar een oplossing.
Lees Meer

Meest gelezen

Wat wil je vinden?