Blog

Veilig in het verkeer met hoortoestellen

We verplaatsen ons bijna dagelijks en begeven ons daarbij in vaak drukke verkeerssituaties. Hierbij vergeten we vaak hoe belangrijk onze cognitieve vaardigheden zijn, zoals het goed horen van geluiden, om alert te blijven en de juiste keuzes te maken. Als u last heeft van gehoorproblemen, ondervindt u vaak last met het duidelijk horen of lokaliseren van geluiden. Er zijn verschillende gevaren die optreden als de kwaliteit van het gehoor afneemt in het verkeer. 
Lees Meer

De gevolgen van gehoorverlies

Er zijn weinig mensen die gehoorverlies of slechthorendheid meteen als probleem (willen) erkennen. Vaak gaan ze het probleem, al dan niet onbewust, uit de weg. Ze zetten de tv gewoon wat harder of vermijden drukke en rumoerige plekken.
Lees Meer

Uw hoorapparaat uitgelegd

Een hoorapparaat is een klein elektronisch toestel dat geluiden versterkt en verduidelijkt: zo kan iemand met gehoorverlies toch succesvol deelnemen aan een conversatie, kan er terug muziek geluisterd worden, naar theater gegaan worden, enzovoort. De hoortoestellen die we vandaag kennen, die zijn klein, discreet en hoogst technologisch geavanceerd zodat ze zich eenvoudig kunnen aanpassen aan verschillende luisteromgevingen. 
Lees Meer

Gehoorverlies tijdens de feestdagen: hoe er mee omgaan?

De feestdagen zijn een geweldige tijd voor families om samen te komen en samen te vieren. Het is een feestelijke periode om fantastische maaltijden te combineren met een nog beter gesprek en alle bijhorende geschenken.
Lees Meer

Waarom prijzen van hoortoestellen niet telefonisch worden gegeven

Hoorapparaten zijn vrij duur, dus mensen willen er steeds zeker van zijn dat ze waar voor hun geld krijgen. Wanneer mensen op zoek gaan naar hun eerste hoortoestel, is een van de eerste vragen dan ook of ze een idee van de totale prijs kunnen krijgen.
Lees Meer

7 feiten over hoortoestellen en uw gehoor

1 op de 5 mensen ouder dan 55 jaar kampt met gehoorverlies. In dit geval spreken we over ouderdomsgehoorverlies, maar het gehoorverlies kan ook te wijten zijn aan gehoorschade of andere problemen.
Lees Meer

Hoe helpt u iemand met gehoorverlies?

Denkt u dat iemand in uw omgeving last heeft van gehoorverlies? Dat is lastig. Want het is niet altijd even evident om zo’n probleem te erkennen als zijnde wat het is: een probleem waar iets aan gedaan moet worden. En dit is vervelend: niemand houdt ervan om zichzelf steeds te moeten herhalen, te schreeuwen of te moeten luisteren naar een televisie die te luid staat. 
Lees Meer

De 5 fasen bij gehoorverlies

U wordt een dagje ouder en merkt dat uw zintuigen veranderen. Het is een natuurlijk proces, maar toch kan het voor u behoorlijk moeilijk zijn om deze veranderingen te aanvaarden. Het voelt als een soort afscheid nemen van de manier waarop u door het leven ging.
Lees Meer

Het verband tussen allergie en gehoorproblemen

Gehoorverlies kan op verschillende manieren veroorzaakt worden. Denkt u bijvoorbeeld aan langdurige blootstelling aan lawaai, een infectie aan het middenoor, binnenoor of gehoorzenuw of een ophoping van vloeistof in het middenoor. Maar gehoorverlies kan ook een gevolg zijn van bepaalde allergieën zoals hooikoorts of contactallergieën veroorzaakt door verzorgingsproducten, wasmiddelen, huisdieren, enzovoort. We leggen u graag uit op welke manier allergieën kunnen bijdragen tot een tijdelijk verlies van uw gehoor.
Lees Meer

Wat is het effect van otosclerose op uw gehoor?

Er zijn verschillende factoren verantwoordelijk voor een daling van uw gehoorkwaliteit. Zo kunnen er naast ouderdom en overmatige blootstelling aan geluid ook aandoeningen zoals otosclerose een grote invloed hebben op uw gehoor. Lees hier meer over wat otosclerose precies is en wat het effect is op uw gehoor.
Lees Meer

Meest gelezen

Wat wil je vinden?