Blog

5 manieren om tinnitus te verlichten: eerste hulp bij oorsuizen

Tinnitus of oorsuizen komt heel vaak voor. Ongeveer 10 tot 30 % van de Belgen ervaart tinnitus. 1 op 6 volwassenen ervaren hun tinnitus als erg hinderlijk met een verminderde levenskwaliteit tot gevolg. Mensen met tinnitus nemen geluid waar zonder aanwezigheid van een geluidsbron uit de omgeving.
Lees Meer

De 5 fasen bij gehoorverlies

U wordt een dagje ouder en merkt dat uw zintuigen veranderen. Het is een natuurlijk proces, maar toch kan het voor u behoorlijk moeilijk zijn om deze veranderingen te aanvaarden. Het voelt als een soort afscheid nemen van de manier waarop u door het leven ging.
Lees Meer

Het verband tussen evenwichtsproblemen en gehoorverlies

Wanneer u lijdt aan gehoorverlies, heeft dat een grote impact op uw leven. Uw sociaal leven vermindert en zowel uw fysieke als mentale gezondheid gaan achteruit wanneer u zich niet tijdig laat testen en behandelen. Maar gehoorproblemen hebben ook een invloed op het evenwicht en de stabiliteit van uw lichaam.
Lees Meer

Samenleven met een iemand die gehoorproblemen heeft

Mensen die lijden aan gehoorverlies krijgen vaak te maken met onaangename situaties en onbegrip van hun omgeving. Gelukkig kan de steun van een partner heel wat verlichting bieden en helpen om op een positieve manier door het leven te gaan.
Lees Meer

Hoe stress uw gehoor beïnvloedt

Dat stress vaak een negatieve invloed heeft op ons leven en welzijn wisten we al langer natuurlijk. Stress veroorzaakt namelijk een hele lijst aan mentale en fysieke kwalen, maar wist u dat het ook een impact heeft op uw gehoor? We leggen u in dit artikel uit hoe dat komt en wat u zelf kan doen om uw gehoor gezond te houden.
Lees Meer

Wat u moet weten over eenzijdig gehoorverlies

We mogen er dan wel 2 exemplaren van hebben, maar gehoorverlies betekent niet altijd dat onze beide oren minder goed functioneren. Single-Sided Deafness (SSD) of eenzijdig gehoorverlies bestaat namelijk ook, maar wat houdt dat nu juist in? En wat zijn de mogelijke oplossingen voor deze aandoening?
Lees Meer

Wat is otitis en hoe kan het behandeld worden?

De kans is groot dat u al eens te maken gekregen heeft met otitis, ook wel gekend als een oorontsteking. Zo’n infectie komt voornamelijk voor bij kinderen tussen de 6 maanden en 3 jaar, maar kan ook bij volwassenen voorkomen. In deze blog komt u meer te weten over otitis, leggen we u uit hoe het behandeld kan worden en hoe u het best vermijdt.
Lees Meer

Aangenaam winkelen met gehoorverlies

We staan er vaak niet bij stil, maar voor mensen met gehoorverlies kunnen dagdagelijkse taken vaak lastig zijn. Communiceren met vrienden en familie, om boodschappen gaan in een rumoerige supermarkt en bijgevolg de kassabediende niet goed verstaan, … Op de koop toe ben je bij gehoorverlies vaak aangewezen op liplezen, maar dat loopt ook niet altijd van een leien dakje. Cijfers kunnen bij het liplezen immers fout geïnterpreteerd worden. Kortom, even naar de winkel gaan kan voor mensen met gehoorverlies een hele uitdaging zijn.
Lees Meer

5 tips voor beter horen bij uw thuis

Heeft u last van gehoorverlies en draagt u een hoorapparaat? Of misschien kent u iemand die kampt met gehoorproblemen? In beide gevallen herkent u ongetwijfeld het probleem van een televisie of radio die op een luid volume staat, of een telefoon met verschillende gemiste gesprekken wegens het niet horen van beltoon. Gelukkig bestaan er tegenwoordig heel wat middelen om uw thuis aan te passen aan mogelijke gehoorproblemen. We geven u graag enkele handige tips mee om beter te horen bij uw thuis.
Lees Meer

Hoe omgaan met hyperacusis?

Heeft u last van uw oren wanneer de deurbel rinkelt of wanneer u de vaatwasmachine moet uitladen? Ervaart u het fluiten van vogels of het geluid van een stevige regenbui als pijnlijk? Dan bestaat de kans dat u aan hyperacusis lijdt. Maar wat betekent dit gehoorprobleem nu juist en hoe gaat u er het beste mee om?
Lees Meer

Meest gelezen

Wat wil je vinden?