Blog

Veilig in het verkeer met hoortoestellen

We verplaatsen ons bijna dagelijks en begeven ons daarbij in vaak drukke verkeerssituaties. Hierbij vergeten we vaak hoe belangrijk onze cognitieve vaardigheden zijn, zoals het goed horen van geluiden, om alert te blijven en de juiste keuzes te maken. Als u last heeft van gehoorproblemen, ondervindt u vaak last met het duidelijk horen of lokaliseren van geluiden. Er zijn verschillende gevaren die optreden als de kwaliteit van het gehoor afneemt in het verkeer. 
Lees Meer

5 tips om uw gehoor te beschermen tijdens een concert

Een concert of theatervoorstelling meepikken is een ideale gelegenheid om op een ontspannen manier wat cultuur op te snuiven. Helaas wordt de impact van de sterke geluiden tijdens deze uitstappen nog vaak onderschat. Ontdek 5 tips om uw gehoor te beschermen zodat u zonder zorgen kunt genieten van elke voorstelling.
Lees Meer

De invloed van voeding op gehoorverlies

Er wordt vaak geadviseerd om op te letten met luide muziek of geluiden. Deze kunnen uw gehoor ernstig beschadigen. Als u ouder bent dan 55 jaar heeft u ook meer kans op gehoorproblemen. Maar wist u dat ook voeding een grote invloed heeft op de kwaliteit van uw gehoor?
Lees Meer

Hoe bescherm ik mijn kinderen tegen gehoorschade?

Steeds meer jonge kinderen lijden aan gehoorschade. De oorzaak daarvan is vaak te wijten aan langdurige blootstelling aan te harde geluiden of een te sterk volume. Dat het populaire gebruik van tablets, smartphones en computers daar voor iets tussen zit lijkt vanzelfsprekend. Maar ook te luid speelgoed kan bijvoorbeeld gehoorschade veroorzaken. Om u te helpen uw kind te beschermen tegen gehoorschade, zetten we enkele belangrijke adviezen en oplossingen voor u op een rijtje.
Lees Meer

Gehoorverlies op het werk: hoe ga je er mee om?

Bijna 1 op 3 personen in de Europese Unie werkt meer dan een kwart van de dag in een omgeving met schadelijke geluidsniveaus. Helaas zijn nog steeds te weinig mensen zich hiervan bewust. Een snelle vaststelling is echter cruciaal om gehoorproblemen in de toekomst te beperken en de levenskwaliteit zo te maximaliseren.
Lees Meer

De invloed van mondhygiëne op uw gehoor

Het klinkt misschien wat vreemd, maar er bestaat wel degelijk een verband tussen een goede mondhygiëne en een goed werkend gehoor. Al die tandartsbezoeken en tanden poetsen zorgen niet alleen voor een mooi gebit, maar kunnen ook de kans op gehoorverlies verminderen. We leggen u verder uit hoe dit kan en wat er met uw gehoor gebeurt wanneer u uw tanden verwaarloost.
Lees Meer

Het positieve effect van bewegen op uw gehoor

De lente ligt achter ons en de zomer draait op volle toeren: een ideaal moment om te genieten van het buitenleven. Houdt u ook van wandelen, fietsen en sporten in de buitenlucht? Goed nieuws: met een actieve levensstijl ontwikkelt u niet alleen uw spieren, botten en geest, ook uw gehoor profiteert van voldoende lichaamsbeweging. Wij leggen u uit hoe een goede conditie een positief effect heeft op uw gehoor.
Lees Meer

Hoe uw gehoor beschermen tijdens het festivalseizoen

De lente is al volop aan de gang en dat gaat gepaard met enkele symptomen van de bekende festivalkoorts. Muziekliefhebbers jong en oud grasduinen tussen de verschillende affiches en kijken vol spanning uit naar de eerste zomerse concerten. Nu zo’n festivals zijn dan wel heel leuk, maar onze oren krijgen het vaak hard te verduren tijdens deze dagen. Oordoppen op maat zijn dan ook geen overbodige luxe op de festivalweide.
Lees Meer

Wat is het effect van alcohol op uw gehoor?

Een rode wijn waarmee u de communie van uw kleinkind viert, een koud pintje op een warme zomerse dag of een lekkere cocktail op het verjaardagsfeest van uw buurman of -vrouw. De mooie momenten in het leven willen we graag vieren. En sommigen doen dat graag onder het genot van een alcoholisch drankje. Maar hoe verhoudt het drinken van alcohol zich tot de kwaliteit van uw gehoor? Wij zetten het voor u op een rijtje.
Lees Meer

5 veelgestelde vragen over gehoorverlies

Bij Amplifon zien we vaak dat mensen nog onvoldoende geïnformeerd zijn over de oorzaken en gevolgen van gehoorverlies. Hierbij worden vaak dezelfde vragen gesteld die wij voor u kort hebben samengevat. Zo begrijpt u beter hoe u gehoorproblemen kunt aanpakken.
Lees Meer

Meest gelezen

Wat wil je vinden?