Blog

Gehoorbescherming met oordoppen voor elke activiteit

We stellen onze oren geregeld bloot aan harde geluiden, vaak zelfs zonder erbij stil te staan. Helaas zorgt deze frequente onderwerping aan lawaai voor een permanente schade aan het gehoor. U kan namelijk al gehoorschade oplopen vanaf 85 decibel. Het is dus zeer belangrijk om uw gehoor te beschermen tegen harde geluiden. Oordoppen bieden daarvoor de geschikte oplossing.
Lees Meer

9 redenen om voor Amplifon te kiezen

Negen redenen, om precies te zijn. Wij sommen ze graag voor u op.
Lees Meer

5 manieren om uw gehoor te beschermen

Hoe oud u ook bent en hoe goed uw oren ook zijn, het is ontzettend belangrijk om uw oren steeds goed te beschermen. In de huidige maatschappij zit gehoorschade in een klein hoekje. Dit komt doordat we, met de opkomst van onder andere de smartphone, onze oren voortdurend blootstellen aan geluid. Daarnaast wandelen we over straat met een mp3-speler, gaan dansen in een discotheek, gaan naar een concert ... Het kan allemaal schade toebrengen aan uw gehoor. Bescherm uw gehoor dus zo goed mogelijk met de 5 volgende tips.
Lees Meer

De rol van ons gehoor en de soorten gehoorproblemen

Misschien zijn we bevooroordeeld, maar wij vinden dat het gehoor het belangrijkste zintuig van allemaal is. Vertrouwde geluiden stellen ons gerust, terwijl onbekende geluiden ons behoeden voor gevaar. Geluid maakt mooie herinneringen in ons wakker. Geluid vergezelt ons een heel leven lang, elke dag opnieuw. Een goed gehoor is een grote factor voor een goede levenskwaliteit. 
Lees Meer

5 tips om uw gehoor te beschermen tijdens een concert

Een concert of theatervoorstelling meepikken is een ideale gelegenheid om op een ontspannen manier wat cultuur op te snuiven. Helaas wordt de impact van de sterke geluiden tijdens deze uitstappen nog vaak onderschat. Ontdek 5 tips om uw gehoor te beschermen zodat u zonder zorgen kunt genieten van elke voorstelling.
Lees Meer

Hoe beschermt u uw gehoor op het werk?

Harde geluiden en lawaai op het werk kunnen leiden tot heel wat vervelende zaken zoals een gebrek aan concentratie, slechte communicatie, irritatie en gehoorschade. In dit laatste geval zijn de gevolgen onomkeerbaar en kan het een grote impact hebben op het leven van de werknemer.
Lees Meer

Oren schoonmaken: hoe moet het (niet)?

Oorsmeer is een 'probleem' waar iedereen mee te maken krijgt: het menselijk lichaam produceert dit goedje immers als bescherming tegen bacteriën en vuil. Maar soms wordt er teveel oorsmeer geproduceerd. Wanneer dat gebeurt, zijn er twee opties.
Lees Meer

De gevolgen van overmatige blootstelling aan lawaai

In onze samenleving is lawaai een intrinsiek en onvermijdelijk onderdeel van het leven. Het gevolg? Een bezoek aan de NKO-arts, wegens hoorklachten is dan ook geen uitzondering. Geluiden met een intens karakter, kunnen dan ook heel wat schadelijke effecten veroorzaken - zowel mentaal als fysiek:
Lees Meer

Oordopjes om te slapen: oplossing voor een goede nachtrust

Niets is zo heerlijk dan een hele nacht doorslapen om ’s morgens fris en monter aan een nieuwe dag te kunnen beginnen. Helaas krijgen heel wat mensen ’s nachts te maken met vervelende geluiden of lawaai dat hen wakker houdt of hun stevige slaap verstoort. Nochtans is een goede nachtrust van groot belang voor onze gezondheid en gemoedsrust.
Lees Meer

Onbezorgd vliegen met oordoppen

Bent u onlangs op vakantie geweest met het vliegtuig? Dan heeft u zeker gemerkt dat er iets raars en misschien wat onaangenaams gebeurt met uw oren wanneer het vliegtuig opstijgt of daalt. In de volksmond is dit fenomeen beter bekend als ‘stoppen in de oren’ hebben. Maar wat betekent dat nu juist? En hoe komt het dat u plots niet goed meer hoort? In deze blog vertellen we u er wat meer over en geven we enkele tips mee hoe u er het best mee om kan gaan.
Lees Meer

Meest gelezen

Wat wil je vinden?