Blog

Het verband tussen dementie en gehoorverlies

Onze maatschappij krijgt nog steeds te kampen met een alsmaar groeiende vergrijzing. Hierbij merken we ook een forse toename van het aantal personen met dementie. Het is natuurlijk zo dat naarmate we ouder worden, ons denkvermogen achteruitgaat. Dat maakt deel uit van het natuurlijke verouderingsproces, maar er zijn ook verschillende andere factoren die dat proces kunnen versnellen.
Lees Meer

Wat is het effect van otosclerose op uw gehoor?

Er zijn verschillende factoren verantwoordelijk voor een daling van uw gehoorkwaliteit. Zo kunnen er naast ouderdom en overmatige blootstelling aan geluid ook aandoeningen zoals otosclerose een grote invloed hebben op uw gehoor. Lees hier meer over wat otosclerose precies is en wat het effect is op uw gehoor.
Lees Meer

Het verband tussen evenwichtsproblemen en gehoorverlies

Wanneer u lijdt aan gehoorverlies, heeft dat een grote impact op uw leven. Uw sociaal leven vermindert en zowel uw fysieke als mentale gezondheid gaan achteruit wanneer u zich niet tijdig laat testen en behandelen. Maar gehoorproblemen hebben ook een invloed op het evenwicht en de stabiliteit van uw lichaam.
Lees Meer

Gehoorverlies: erfelijk of niet?

Er zijn verschillende redenen die aan de basis kunnen liggen van gehoorverlies. Naast ziektes of ouderdom speelt ook erfelijkheid een belangrijke rol. De erfelijkheid van gehoorproblemen zorgt ervoor dat mensen meer risico lopen op gehoorverlies dan andere. Als u of iemand uit uw omgeving kampt met gehoorproblemen is het mogelijk dat dit genetisch is bepaald. Ontdek meer over de erfelijkheid van gehoorverlies.
Lees Meer

Wat u moet weten over eenzijdig gehoorverlies

We mogen er dan wel 2 exemplaren van hebben, maar gehoorverlies betekent niet altijd dat onze beide oren minder goed functioneren. Single-Sided Deafness (SSD) of eenzijdig gehoorverlies bestaat namelijk ook, maar wat houdt dat nu juist in? En wat zijn de mogelijke oplossingen voor deze aandoening?
Lees Meer

Wat is otitis en hoe kan het behandeld worden?

De kans is groot dat u al eens te maken gekregen heeft met otitis, ook wel gekend als een oorontsteking. Zo’n infectie komt voornamelijk voor bij kinderen tussen de 6 maanden en 3 jaar, maar kan ook bij volwassenen voorkomen. In deze blog komt u meer te weten over otitis, leggen we u uit hoe het behandeld kan worden en hoe u het best vermijdt.
Lees Meer

6 misvattingen over gehoorproblemen en hoorapparaten

Volgens een onderzoek van Eurotrak vorig jaar kampt maar liefst 12% van de Belgische bevolking met gehoorverlies en dat is redelijk wat. Gelukkig wordt er steeds meer aandacht besteed aan sensibilisering en preventie, maar toch bestaan er nog tal van misvattingen over gehoorverlies en het dragen van hoorapparaten.
Lees Meer

De gevolgen van het syndroom van Pendred op uw gehoor

Gehoorverlies kan ontstaan door verschillende factoren. Enerzijds speelt ouderdom een belangrijke rol maar anderzijds zijn er ook verschillende gehooraandoeningen die een sterke invloed hebben op uw gehoorkwaliteit. Zo is het syndroom van Pendred een zeldzame en erfelijk overdraagbare aandoening die kan leiden tot gehoorproblemen. Lees meer over wat het syndroom van Pendred precies inhoudt en welk effect het heeft op uw gehoorkwaliteit.
Lees Meer

Meest gelezen

Wat wil je vinden?