Stijlvol door het leven met uw hoorapparaat

Gepubliceerd door Amplifon Hoorcentra op 12-aug-2019 9:00:00

stijlvol-hoorapparaat

In tegenstelling tot het dragen van een bril, bestaat er nog steeds een behoorlijk stigma rond het dragen van een hoorapparaat. Mensen schamen zich erover omdat het duidelijk aangeeft dat ze ouder worden of dat ze anders zijn. Net dat minder positief beeld willen fabrikanten van hoortoestellen doorbreken met het ontwikkelen van verschillende designs zodat u kan pronken met uw hoortoestel en stijlvol door het leven kan.


Technologische (r)evolutie

soorten-hoorapparaten-hoorcentrumHet hoorapparaat legde al een hele weg af op technologisch vlak en blijft steeds evolueren. De allereerste apparaten waren omvangrijk en vielen behoorlijk op waardoor mensen zich slechter gingen voelen over hun beperking en minder geneigd waren om een hoortoestel aan te schaffen. Fabrikanten reageerden hierop door steeds kleinere, minder zichtbare gehoorapparaten te gaan ontwikkelen. Een logische stap om meer mensen te overtuigen van zich te laten behelpen door een hoorapparaat.

Maar niet alleen technologie evolueert, ook onze maatschappij is onderhevig aan veranderingen. Waar mensen zich vroeger schaamden om beperkingen of het verouderingsproces, zijn ze nu des te meer vastberaden om hiervoor uit te komen. Sociale acceptatie en diversiteit zijn dé grote pijlers van onze hedendaagse maatschappij. Het zal u waarschijnlijk niet verbazen dat ook hier fabrikanten op inspelen en volop nieuwe ontwerpen maken om van uw hoorapparaat een statement te maken. Enkele merken maken er zelfs een waar technologisch hoogstandje van.

Mode als helpende hand

Niet alleen in de maatschappij, maar ook in de modewereld zijn er verschuivingen aan de gang die rechtstreeks invloed hebben op het minder positieve imago van hoorapparaten. Steeds meer modemerken en modeontwerpers kiezen ervoor om vrouwen ouder dan 60 jaar in hun schijnwerpers te zetten. Boegbeelden als Catherine Deneuve, Helen Mirren en Joni Mitchell prijken op de covers van verschillende modemagazines. Plotseling is ouder worden geen verfoeid onderwerp meer, maar ontketent het een baanbrekende revolutie. Eentje dat veel mensen en sectoren inspireert, waaronder New York lifestyle blogger Ari Seth Cohen.

Cohen vond het dan ook het uitgelezen moment om het stigma rond gehoorverlies en hoorapparaten de wereld uit te helpen. Hij werkte samen met een fabrikant om een statement limited edition lijn te ontwikkelen. Deze collectie aan hoorapparaten bevat verwisselbare ontwerpen waaronder luipaardprints, polka dots, felle kleuren en glitterpatronen. Het hoortoestel als hulpmiddel, modeaccessoire en uiting van zelfexpressie.

hoorapparaten-stijlen-soortenEen zelfzekere nieuwe generatie

Tot nu toe ging dit artikel over ouder worden en gehoorverlies bij oudere mensen, maar we zouden haast vergeten dat gehoorproblemen ook kinderen en jongvolwassenen treft. Twee leeftijdscategorieën die ontzettend veel belang hechten een sociale acceptatie en makkelijk beïnvloedbaar zijn.

Een kind dat een hoorapparaat moet dragen, voelt zich makkelijk buitengesloten en anders. Het kan zelfs zo ver gaan dat het kind een laag zelfbeeld ontwikkelt en ongelukkig wordt. Ook hier kan de evolutie in leuke, stijlvolle hoortoestellen een grote rol spelen, het stigma rond gehoorverlies en hoorapparaten in het algemeen doen verdwijnen.

Een waaier aan mogelijkheden

Hoe ver gaat uw keuze aan stijlen nu juist? Wel, bijna eindeloos. Fabrikanten zijn actief bezig met het voortdurend ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden gaande van hoorapparaten passend bij uw haar- of huidskleur tot felle opvallende toestellen met patronen zoals luipaardprint, glitter, polkadots, etc. Sommige hoorapparaten voorzien zelfs verwisselbare onderdelen zodat u uw hoorapparaat kan aanpassen naargelang uw outfit of gelegenheid.

Wenst u een iets neutralere aanpak? Dan kan u misschien opteren voor een klein, bijna onzichtbaar hoorapparaat dat op maat aangepast kan worden zodat het perfect in uw oor past.

Of misschien bent u geïnteresseerd in de nieuwste technologische snufjes? Sinds kort bieden we ook een hoorapparaat aan dat u kan connecteren met uw smartphone, televisie of Hifi-installatie via Bluetooth. Op die manier tovert u uw hoortoestel om tot een draadloze hoofdtelefoon. Handig, toch?

Heeft u nog vragen over onze hoorapparaten of wil u ze graag eens testen? Maak dan een gratis en vrijblijvende afspraak bij uw dichtstbijzijnde Amplifon hoorcentrum. Onze audiologen helpen u met veel plezier verder.

New Call-to-action 

Topics: hoorapparaten, amplifon, hoortoestellen, gehoor, hoortoestel

Meest gelezen

Wat wil je vinden?