Veelgestelde vragen aan Amplifon

Gepubliceerd door Amplifon Hoorcentra op 18-mrt-2019 8:45:00

vragen-over-amplifon

Mettertijd merkten we bij Amplifon dat er hier en daar nog wat vragen bleven terugkomen. Daarom schreven we deze blogpost: we geven beknopte informatie over onderwerpen waarvan we weten dat ze leven onder onze klanten. En heeft u hierna nog andere vragen? Aarzel dan niet om deze te stellen: onze audiologen antwoorden er graag op!

Waarom kies ik voor Amplifon en niet voor een ander bedrijf?

Wel, eerst en vooral: omdat Amplifon de grootste hoorspecialist ter wereld is. En dit is niet overdreven: wij beschikken over 3500 hoorcentra en 3400 servicepunten, wereldwijd bekeken. Daardoor kan u niet alleen in België terecht voor vragen of problemen, maar kan u dit ook doen wanneer u in het buitenland bent. Bovendien hebben wij al meer dan zestig jaar ervaring, waardoor u op uw twee oren kan slapen: onze expertise in het vak is gestoeld op een stevige fundering. 

Verder is ook ons assortiment hoorapparaten een reden om voor Amplifon te kiezen. Wij zijn niet enkel op de hoogte van de meest recente technologie, maar bieden bovendien enkel originele A-merken aan. Dit betekent dat u niet gebonden bent aan een huismerk, waardoor u ook in het buitenland terecht kan voor service. 

Ook ons ongeëvenaard nazorgprogramma is een reden om langs te komen bij Amplifon. Dit aanbod omvat onder andere:

  • een regelmatige beoordeling en evaluatie van uw gehoorhoorapparaat-amplifon
  • deskundige hulp en persoonlijk advies
  • demonstraties van de nieuwste technologieën
  • een kwalitatieve onderhoudscontrole
  • een zesmaandelijkse check-up, waar we uw toestel (opnieuw) afstellen zodat u blijft profiteren van de meest effectieve en comfortabele hooroplossing mogelijk.

Bovendien bent u ook tussen uw nazorgafspraken door welkom in een Amplifon hoorcentrum. Het enige wat u hoeft te doen, is een afspraak maken op een tijdstip dat voor u het beste past.

Hoe zit het met de ondersteuning na aankoop?

Amplifon biedt graag een 5 jaar full garantie aan: op deze manier zijn we zeker van regelmatige controle van uw gehoor en gehoorapparaten, zodat we weten dat u altijd optimaal geholpen wordt. Met dit plan werken we naar een maximale effectiviteit van uw hoortoestellen toe, aangevuld met advies over de dagelijkse verzorging van uw hoorapparaten. 

Wat is het verschil tussen 'slechthorend' en 'doof'?

Wanneer we de term 'doof' in de mond nemen, dan hebben we het over zwaar slechthorenden: deze mensen kunnen ook met hoortoestellen geen gesprek van persoon tot persoon in een rustige omgeving volgen. En wanneer dit wél een optie is, dan spreken we over 'slechthorend'. Net zoals er verschillende soorten gehoorschade bestaan, bestaan er ook verschillende soorten slechthorendheid. De oplossing die we aanbieden, hangt dus altijd af van uw persoonlijke situatie.slechthorend-amplifon

Maar liefst 98% van de mensen met gehoorverlies slaagt er in om, dankzij een vorm van corrigerende versterking, een gesprek met minstens één persoon te volgen. 

Amplifon blijft groeien

Zoals eerder vermeld, is Amplifon de grootste hoorspecialist ter wereld. Met onze 3500 beschikbare hoorcentra zorgen we er graag voor dat u altijd en overal bij ons terecht kan wanneer u vragen heeft. En dit is niet alles: we blijven jaarlijks groeien. Zo hebben we onlangs nieuwe kantoren geopend in Westerlo en Nieuwpoort en openen we op 2 mei onze nieuwste vestiging in Herentals. Onze ambities zijn groot: klanten vanuit elke regio zo comfortabel mogelijk bijstaan.

Maak een afspraak bij uw dichtstbijzijnde Amplifon hoorcentrum!

Benieuwd naar wat Amplifon allemaal voor u kan betekenen? Maak dan zeker een afspraak voor een gratis gehoortest zodat wij op zoek kunnen gaan naar dé ideale oplossing voor uw situatie. Tot snel!

New Call-to-action

Topics: amplifon, audioloog

Meest gelezen

Wat wil je vinden?