Hoe maak ik mijn hoortoestel schoon?

Gepubliceerd door Amplifon Hoorcentra op 5-aug-2019 9:00:00

Hoortoestel schoonmaken

Uw hoorapparaten komen voortdurend in contact met transpiratie, huidvetten en oorsmeer. Vaak valt het voor dat het lichaam (tijdelijk) meer oorsmeer begint te produceren als reactie op uw hoorapparaat: dit is immers iets 'vreemds' waar uw lichaam eerst aan moet wennen. Het is dus belangrijk dat u uw hoortoestel en bijhorend oorstukje goed schoon houdt: dit voorkomt irritatie, jeuk en andere mogelijke huidproblemen in gehoorgang en oorschelp.

Tips om uw hoorapparaat schoon te maken

 • Wrijf het hoorapparaat dagelijks schoon met de geschikte producten. Gebruik geen alcohol, oplosmiddelen of 
 • schoonmaakmiddelen, want deze beschadigen het hoortoestel.
 • Verwijder dagelijks het oorsmeer uit het oorstukje met een borsteltje speciaal voor dit doel.
 • Spoel het oorstukje 2 keer per week schoon met water en daarvoor bedoelde zeep. Droog het goed af en blaas ook de kanaaltjes in het hoorstukje droog.
 • Vergeet de microfooningangen en ventilatiegaatjes op het toestel zelf niet te reinigen met een borsteltje dat hier speciaal voor dient.
 • Controleer dagelijks of de microfoonopeningen en ontluchtingsgaatjes niet verstopt zijn.
 • Vermijd (te) veel water en agressieve schoonmaakmiddelen.

Het onderhoudsgamma van Amplifononderhoud-hoorapparaat

Voor het behouden van een goede hygiëne en een betere duurzaamheid van uw hoorapparaten, raden wij aan om ze dagelijks schoon te maken. Hiervoor hebben wij een uitgebreid assortiment aan producten.

 • Reinigingsspray voor dagelijks gebruik. Deze heeft een ontsmettende en antibacteriële werken en verwijdert het oorsmeer.
 • Reinigingstabletten voor regelmatig gebruik. Deze garanderen een grondige reiniging van uw oorstukje. Gebruik deze in de cleaning cup.
 • Reinigingsdoekjes voor dagelijks onderhoud. Deze werken reinigend en antibacterieel tegen oorsmeer en onzuiverheden allerhande.

Het drooggamma van Amplifon

Vocht en transpiratie zijn schadelijk voor de elektronische onderdelen van uw hoorapparaten. Daarom is het belangrijk dat u ze altijd goed droog houdt. Ons drooggamma helpt u daarbij.

 • Droogspray mag u drie keer in de week gebruiken voor een snelle en efficiënte reiniging. Deze spray verwijdert vocht en andere onzuiverheden uit de buisjes en oorstukken.
 • Droogtabletten om een keer in de week te gebruiken: hiermee voorkomt u oxidatie van de hoortoestellen. Gebruik deze in de drying cup.
  Met een blaaspeertje verwijdert u een keer per week restjes en vocht uit de ventilatiekanalen van het oorstuk.

Kom eens langs bij Amplifon!

Voor meer informatie over de reiniging van uw hoorapparaat, een gratis hooranalyse of een mogelijkheid tot het testen van onze verschillende types hoortoestellen. Het kan allemaal! Aarzel in ieder geval niet om contact met ons op te nemen voor een eerste kennismaking.

 New Call-to-action

Topics: hoorapparaten, product, hoortoestel

Meest gelezen

Wat wil je vinden?