De weg naar een beter gehoor met Amplifon 360

Gepubliceerd door Amplifon Hoorcentra op 19-aug-2019 9:00:00

Amplifon 360

Uw gehoor is van onschatbare waarde en volledig uniek. Daarom is het belangrijk om het te beschermen en onderhouden. Indien u last heeft van een dalende hoorkwaliteit is het belang van een professionele hoortest die volledig wordt aangepast aan uw wensen en noden cruciaal.

Bij Amplifon gebruiken we de revolutionaire Amplifon 360 hoortest. Hiermee wordt uw gehoor nog nauwkeuriger in kaart gebracht zodat u nadien een duidelijk beeld krijgt van uw gehoorprofiel. Onze test doorloopt 6 verschillende dimensies waarin uw gehoor uitgebreid wordt getest.

6 dimensies

dimensies-amplifon 360Een eerste aspect dat wordt getest is uw hoorbaarheid. Hierbij wordt er gekeken hoe goed u zachtere geluiden kunt waarnemen bij zowel hoge als lage frequenties. Dit gebeurt met een hoofdtelefoon op waarbij ook elk oor afzonderlijk wordt getest. Uw audioloog kijkt vervolgens na hoe goed u gesprekken kunt begrijpen zowel in rustige als drukke situaties. Denk maar aan gesprekken bij u thuis of op restaurant.

Ook uw tolerantie voor ruis wordt gemeten samen met de mate waarin u zich kunt focussen om ruis uit te sluiten. Hierbij wordt er gemeten tot op welk niveau u achtergrondgeluiden kunt verdragen tijdens een gesprek en hoe sterk u zich kunt concentreren op het gesprek zelf. Tot slot wordt er gekeken tot op welk niveau u geluid kunt lokaliseren zoals een naderende fietser of auto bijvoorbeeld.

Persoonlijk

Naast de fysieke testen die een eerste schets maken van uw gehoorprofiel gaat de Amplifon 360 hoortest nog een stapje verder. Omdat u net zoals uw gehoor volledig uniek bent kijken onze audiologen ook naar uw persoonlijke behoeftes, klachten, motivatie enzovoort. Naast een gesprek met een audioloog wordt er aan de hand van een vragenlijst meer info verzamelt over uw gezondheidstoestand, ziektegeschiedenis en erfelijkheden of aandoeningen binnen uw familie.

Dankzij deze aanpak krijgt uw audioloog een volledig beeld van uw persoonlijke gehoorsituatie. Zo wordt er steeds naar een gepersonaliseerde oplossing toegewerkt waarbij uw behoeftes en wensen centraal staan.

Ondersteuning op maat

Op basis van beide analysemethodes wordt er gekeken welk type ondersteuning u het meest nodig heeft en of hoortoestellen u zouden kunnen helpen. Hierbij geldt dat hoe hoger de vereisten des te uitgebreider het ondersteuningspakket dat wordt aangeboden. Zo gaat iemand die nog zeer actief is een hoorapparaat nodig hebben dat meer technische en geavanceerde ondersteuning biedt dan iemand die minder baat heeft bij deze mogelijkheden. Om iedereen zowel een budgetvriendelijke als technologische oplossing aan te bieden zijn er 4 verschillende ondersteuningspakketten: Essential, Comfort, Premium en Excellent. 

ESSENTIAL-NL.jpg COMFORT-NL.jpg PREMIUM-NL.jpg EXCELLENT-NL.jpg


Zo biedt het Comfort pakket een goede oplossing voor mensen die extra ondersteuning wensen in lawaaierige omgevingen en de best mogelijke klankkwaliteit voor spraak en muziek.Het Excellent pakket gaat een stapje verder en is uiterst geschikt voor mensen die opnieuw geluiden duidelijk willen horen zowel dichtbij als op afstand en graag extra connectiviteitsmogelijkheden hebben, zoals verbinding met accessoires en applicaties. 

Wilt u graag uw gehoor gratis en vrijblijvend testen en vernemen welke hooroplossingen voor u de beste zijn? Maak dan een afspraak online en kom langs in uw plaatselijk Amplifoncenter voor een professionele analyse van uw gehoor en persoonlijk advies.

New Call-to-action

Topics: hoortest, audioloog, informatief

Meest gelezen

Wat wil je vinden?