De online hoortest voor uzelf of iemand anders

Gepubliceerd door Amplifon Hoorcentra op 23-sep-2019 9:00:00

online hoortest-amplifon

Bij een daling van uw gehoorkwaliteit is het belangrijk om dit tijdig te laten vaststellen door een erkend audioloog om verdere schade te voorkomen. Heeft u last van gehoorproblemen en wilt u graag zelf al een eerste test afleggen? Dan biedt de Amplifon online hoortest een eerste stap in de goede richting. Lees hoe deze hoortest precies in zijn werk gaat en controleer uw gehoor eenvoudig online.

Veel mensen minimaliseren gehoorproblemen of stellen een bezoek aan een audioloog uit. Daarom hebben wij bij Amplifon een online hoortest ontwikkeld die u voor uzelf of iemand uit uw omgeving kunt afleggen. Deze test geeft een eerste indicatie van uw gehoorkwaliteit.

Belangrijk om te weten is dat deze test geen officiële hoortest is zoals bij een erkend audioloog. Voor een professionele hooranalyse kunt u online een afspraak maken of langsgaan bij een Amplifoncenter in de buurt. gehoorverlies-online hoortest

Voor uzelf

Bij het afleggen van de online hoortest voor uzelf raden wij u aan om gebruik te maken van een hoofdtelefoon of oortjes om de testen kwalitatief en betrouwbaar te laten verlopen. Bij de start van de test wordt er u eerst gevraagd om het volume zo aan te passen dat het geluid duidelijk en comfortabel klinkt. De test is zo ontwikkeld dat het aanpassen van het volume geen invloed heeft op de testresultaten. 

Tijdens de test zelf worden 6 dagelijkse situaties gesimuleerd waarin uw gehoor wordt getest. In elke situatie volgt u een gesprek waarover u nadien een vraag krijgt. Na het beantwoorden van de vraag wordt een volgende situatie aan u voorgelegd. Na afloop krijgt u uw score met persoonlijk advies. Zo weet u meteen of een bijkomend bezoek aan een erkend audioloog nodig is om uw gehoorprofiel uitgebreid te laten testen.

Voor iemand anders

Heeft iemand uit uw omgeving last van gehoorproblemen? Dan is de Amplifon online hoortest voor iemand anders geschikt om de eerste tekenen van gehoorverlies vast te stellen bij bijvoorbeeld een vriend of familielid. De test geeft u 8 verschillende situaties die kunnen wijzen op gehoorverlies. Tijdens de test duidt u de situatie(s) aan die van toepassing zijn op de persoon waarvoor u de test aflegt om een eerste inzicht te krijgen in zijn of haar gehoorprofiel. slechthorende helpen-online hoortest

Na het indienen van uw antwoorden krijgt u het resultaat samen met aangepast advies voor uw kennis waarvoor u de test heeft afgelegd. Zo weet u meteen of een verdere analyse bij een audioloog al dan niet nodig is. U kunt de testresultaten nadien ook doorsturen via mail naar uzelf of de persoon in kwestie.

Professioneel advies

Wanneer uit de test blijkt dat uw gehoor of dat van uw kennis een lagere score heeft gekregen is het aangeraden om een afspraak te maken bij een erkend audioloog. Onze audiologen testen uitgebreid uw gehoorkwaliteit dankzij professionele hoortesten en brengen zo uw volledige gehoorprofiel in kaart. Daarna wordt er samen met u bekeken, indien nodig, welke oplossing het beste bij u aansluit om opnieuw maximaal te kunnen genieten van het leven.

Wilt u geheel vrijblijvende een professionele hoortest afleggen bij een Amplifon centrum in de buurt? Maak een afspraak via onze website  en onze audiologen helpen u graag verder. 

Doe de online hoortest voor uzelf of een kennis

Topics: gehoorverlies, hoortest, gehoortest, informatief

Meest gelezen

Wat wil je vinden?