De Amplifon gehoortest: hoe gaat het in zijn werk?

Gepubliceerd door Amplifon Hoorcentra op 19-feb-2020 9:00:00

Amplifon gehoortest

Slechthorendheid is een kwaal die zich langzaam ontwikkelt, waardoor u deze niet altijd even snel opmerkt. Dit kan gevolgen hebben voor uw sociaal leven: u moet regelmatig om herhaling vragen, groepsgesprekken worden moeilijker, enzovoort. Daarom raden wij aan om uw gehoor regelmatig te laten controleren vanaf u de leeftijd van 50 hebt bereikt. Zo kan u snel en efficiënt inspelen op gehoorverlies, zonder het te laten escaleren. Maak dus zeker een afspraak bij Amplifon voor een professionele gehoortest! 

Wie neemt de gehoortest af? 

De Amplifon-medewerkers die uw gehoor testen, noemen we audiologen. Deze experts zijn gespecialiseerd in gehoorproblemen die communicatieproblemen veroorzaken. Ze onderzoeken de mate van het gehoorverlies en gaan op zoek naar de oorzaak ervan. Wanneer ze alle gegevens hebben, delen ze deze met u en gaan ze samen met u op zoek naar de best mogelijke oplossing. Mocht er een medische oorzaak zijn van uw gehoorverlies, dan zullen onze audiologen u doorverwijzen naar een NKO-arts om de medische oorzaak van uw gehoorverlies te laten behandelen. Elk van onze audiologen is gediplomeerd en elke audioloog schoolt zich permanent bij om op de hoogte te blijven van vernieuwingen in de sector. levensstijl-gehoorapparaat

Persoonlijke situatie

Wanneer we uw gehoortest afnemen, is het belangrijk dat we op de hoogte zijn van uw persoonlijke situatie. Daarom stelt de audioloog in kwestie eerst en vooral vragen over uw algemene gezondheid, gehoor en levensstijl. Deze informatie helpt mee bepalen of uw gehoorverlies het gevolg is van leeftijd, ziekte, beroep, hobby’s – of een combinatie van deze factoren. We gaan na welke behoeften u heeft in uw persoonlijke luistersituaties, zodat we het type hoorapparaat hierop  kunnen laten inspelen. 


Hoe gaat de audioloog te werk?

#1 Beoordeling

Gehoorverlies kan allerlei oorzaken hebben. Zo kan uw beroep de boosdoener zijn, maar kan het ook aangeboren zijn, of te maken hebben met de leeftijd. Vooraleer de audioloog tot een oplossing kan komen, moeten we dus eerst bepaalde opties uitschakelen. Tijdens de gehoortest testen we onder meer:

  • Uw gehoorscherpte en niveau van gehoorverlies.
  • Hoe goed u iemands woorden verstaat en of er sprake is van vervorming van het geluid.
  • Hoe luid het achtergrondlawaai kan zijn zonder u te storen.
  • Hoe zuiver spraak klinkt voor u.

#2 Persoonsgericht

Amplifon werkt bijzonder persoonsgericht: wij vinden correcte en uitgebreide informatieverstrekking belangrijk. Daarom vertellen onze audiologen steeds wat de gehoortesten in kwestie inhouden, maar geven ze ook uitleg over de werking van de hoortoestellen. Zo krijgt u de nodige uitleg over hoe u ze moet bevestigen en onderhouden, maar ook over hoe u ze gebruikt in verschillende omstandigheden.

#3 Optimaal gebruikscomfort 

Amplifon staat voor gebruikscomfort tijdens het volledige traject. Dit begint bij uw gehoortest, maar loopt gewoon door. Zo controleren we uw toestellen het liefst twee keer per jaar zodat deze op tijd bijgesteld worden – en ze altijd optimaal werken. gebruikscomfort-hoortoestel 

#4 De klant centraal

Hoorverlies is niks om licht over te gaan en dat beseffen we bij Amplifon ten volle. Daarom reserveren we voldoende tijd om u te leren kennen en uw gehoor in kaart te brengen, waarna we een test op uw maat kunnen uitvoeren. Bij Amplifon bent u bijgevolg geen nummertje in de rij, maar maken we echt tijd om naar u te luisteren en u te helpen.

Amplifon geeft klantvriendelijkheid een heel nieuwe betekenis!

Zowel de gehoortest als het bijhorend advies zijn gratis. Beslist u erna om Amplifon als hoorspecialist in huis te nemen? Dan bekijken we samen uw resultaten én budget. Op basis hiervan stellen we één of meer geschikte oplossingen voor. Stel gerust elke vraag die in u opkomt: wij beantwoorden ze graag. Want wij willen immers maar één ding: u met de oplossing naar huis sturen die uw levenskwaliteit erop laat vooruitgaan.

Wil u uw gehoor laten testen door de gediplomeerde audiologen van Amplifon? Dat kan. Sterker nog: u kan online uw gratis Amplifon 360 gehoortest vastleggen in een Amplifoncentrum in uw buurt.

New Call-to-action

Topics: hoortest, amplifon, gehoortest, audioloog

Meest gelezen

Wat wil je vinden?