Alles wat u moet weten over de Dag van het Gehoor!

Gepubliceerd door Amplifon Hoorcentra op 2-mrt-2017 12:01:55

NG_IB_013-415929-edited.jpg

Op drie maart 2018 is het de Internationale Dag van het Gehoor. Deze dag staat volledig in het teken van gehoorverlies: wat zijn de oorzaken en gevolgen ervan, valt het te voorkomen en vanaf wanneer is geluid schadelijk? We vertellen u er graag meer over!

Wat is de Dag van het Gehoor?

De internationale Dag van het Gehoor stelt gehoorverlies helemaal centraal. Door het thema bespreekbaar te maken, helpen we het tegen te gaan. Het gehoor is van alle zintuigen het belangrijkste om te kunnen communiceren. Hiermee kunnen we bijvoorbeeld deelnemen aan algemene gesprekken en dagelijkse activiteiten. Het wegvallen ervan of last hebben van gehoorschade heeft dan ook gevolgen voor het dagelijks leven. Op de Dag van het Gehoor nemen heel wat betrokken organisaties extra tijd om gehoorverlies en gehoorbescherming wereldwijd extra onder de aandacht te brengen.

Oorzaken van gehoorverlies

Er zijn drie mogelijke momenten waarop mensen last krijgen van gehoorproblemen: bij de geboorte, door teveel blootstelling aan lawaai of door ouderdom. Ongeveer 1 op 5 Vlaamse jongeren heeft last van tinnitus, een aanhoudende piep in het oor. Dit krijgen ze meestal door blootstelling aan geluiden die luider zijn dan 75 à 80 decibel. Voorbeelden hiervan zijn luide muziek op muziekspelers, fuiven of festivals.

Het zijn echter niet alleen jongeren die hier last van kunnen krijgen: ook geluiden als een voorbijrazende trein, het opstijgen van een vliegtuig of een drukke klas kunnen zorgen voor gehoorschade. Maar de meest voorkomende gehoorproblemen zijn te wijten aan ouderdom. Vaak merken mensen niet op dat ze problemen hebben met hun gehoor, of lopen ze hier veel te lang mee rond. Gemiddeld wachten mensen met gehoorverlies 7 jaar voor ze hulp zoeken. Dit is heel schadelijk voor het gehoor, daarom is het heel belangrijk om uw oren regelmatig te laten controleren. Zeker vanaf de leeftijd van 50 jaar is het essentieel om uw oren jaarlijks te laten testen.

Amplifon 360, de gratis hooranalyse

Mensen die lang last hebben van gehoorschade kunnen onzekerder worden, minder actief en zich onveilig voelen of gedragen - in het verkeer bijvoorbeeld. Gehoorproblemen zoals tinnitus hebben invloed op uw concentratievermogen, slaappatroon en geestelijke toestand van mensen. Daarom is het belangrijk op tijd langs te gaan bij uw hoorcentrum om tests af te nemen.

Amplifon biedt nu Amplifon 360 aan, een hooranalyse die zich focust op alle mogelijke aspecten van uw gehoor. De analyse begint met een inleidend gesprek om meer inzicht te krijgen in de situaties waar uw gehoor dagelijks mee te maken krijgt. Vervolgens volgt de hoortest met proeven rond hoorbaarheid op verschillende frequenties, horen en begrijpen in zowel stille als drukke omgevingen en een focustest. Ten slotte eindigen we bij Amplifon met een evaluerend gesprek omtrent mogelijke oplossingen voor het gehoorprobleem of maatregelen ter preventie van gehoorschade.

Amplifon op de Dag van het Gehoor

Tijdens de Week van het Gehoor willen we onze hoorcentra beschikbaar stellen om uw gehoor te controleren. Zo kunnen onze audiologen meehelpen gehoorverlies en andere gehoorproblemen te beperken. Om die tegen te gaan bieden we op maat gemaakte oordopjes aan. Bij gehoorschade en gehoorproblemen zorgen we voor gehoorapparaten van de hoogste kwaliteit, zoals bijvoorbeeld de ReSound LINX2TM, onze laatste nieuwe kwalitatieve, discrete hoorapparaten.

Al andere plannen op 3 maart?

Geen probleem, want wij bieden onze services ook buiten de Week van het Gehoor aan. Indien u in die periode geen afspraak kunt maken, zijn we ook elke andere week open van maandag tot vrijdag (sommige centra tot zaterdagmiddag). 

Wil u graag weten hoe het met uw gehoor gesteld is? Reserveer dan snel uw gratis Amplifon 360 analyse in een van onze 150 hoorcentra. Deze hooranalyse voeren we het liefst op afspraak uit: op deze manier zorgen we ervoor dat we voor elke klant uitgebreid de tijd kunnen nemen.

New Call-to-action

Topics: gehoorverlies, amplifon, dag van het gehoor, gehoorproblemen, informatief

Meest gelezen

Wat wil je vinden?