5 goede redenen om uw gehoor te laten testen bij Amplifon (video)

Gepubliceerd door Amplifon Hoorcentra op 15-apr-2019 9:00:00

Heel wat mensen hebben last van gehoorverlies of andere gehoorproblemen. Dit is voor het overgrote deel het gevolg van ouder worden, maar kan ook voorkomen door regelmatige blootstelling aan harde geluiden, erfelijkheid of bepaalde ziekten.

Vaak merkt u zelf niet dat u gehoorproblemen hebt. Daarom is het belangrijk om u hier jaarlijks op te laten testen. Amplifon biedt u de mogelijkheid om een gratis gehoortest af te nemen. En dat is lang niet de enige reden om uw oren bij Amplifon te laten controleren. Bekijk snel de video of lees de tips!

1. Gratis en vrijblijvende gehooranalyse

Gehoorproblemen ontstaan meestal heel geleidelijk. Het is heel vaak de omgeving die als eerste opmerkt dat er een gehoorprobleem is. Bijvoorbeeld als ze verschillende keren vragen moeten herhalen, of als de televisie luider moet staan of als u foutief reageert op een vraag. Het is dus belangrijk dat u uw gehoor ieder jaar een keer laat controleren. Dat kan in onze gehoorcentra altijd gratis en vrijblijvend.

Zeker als u ouder dan 50 jaar bent, is het belangrijk om dat regelmatig te laten doen. Zo kunnen we nakijken of er geen gehoorproblemen zijn. Hoe eerder we bij gehoorproblemen uitkomen, hoe gemakkelijker we ze kunnen verhelpen.

2. Wij zijn de experts in gehooroplossingen

Gezin dochter en moeder met gehoorapparatenAls u de eerste keer in het hoorcentrum langskomt, kijken we waar en wanneer u zelf al problemen ervaart. We stellen een aantal vragen en voeren een aantal tests uit. Zo bekijken we het gehoor in al zijn facetten. Dit neemt ongeveer een uur in beslag.

Als alle tests gedaan zijn en we alle resultaten hebben, bespreken we die uitgebreid. Is alles in orde, dan zien wij u graag jaarlijks opnieuw terug om uw gehoor nog eens te laten controleren. Of u kan, indien u dit wenst, lawaaibescherming laten maken ter preventie van gehoorverlies.

3. Wij selecteren discrete en innovatieve hoortoestellen op maat

Wanneer er effectief een gehoorprobleem zou zijn, dan bekijken we samen welke gehooroplossing, prijs, kwaliteit het best aan uw noden en aan uw gehoorverlies voldoet. Op die manier verhogen we uw levenskwaliteit . Bij Amplifon hebben we sowieso een heel ruim assortiment aan lichte, discrete en innovatieve kwaliteitsmerken. We kijken dus bijvoorbeeld ook naar het esthetische aspect, want dat is voor sommige mensen toch ook belangrijk. Dan overlopen we samen wat voor u geschikt is. 

Moest u toch graag nog iets meer comfort hebben thuis door bijvoorbeeld een versterkte telefoon of een versterkte deurbel te gebruiken, kan u daarvoor ook bij Amplifon terecht. 

4. Onze persoonlijke service en opvolging zijn ongeëvenaard

vrouw met gehoorapparatenBij de start van zo’n proefperiode geven we de hoorapparaten al een eerste instelling op basis van alle gegevens die we bij uw eerste bezoek verzameld hebben. Vervolgens nemen we uitgebreid de tijd om u aan te leren hoe u hoorapparaten moet inbrengen, de batterijen moet vervangen, hoe u de apparaten proper dient te maken. Zo vertrekt u met een gerust hart naar huis om de hoorapparaten al een eerste keer uit te proberen.

Nadien zien we elkaar ongeveer wekelijks terug. Het neemt ongeveer een viertal weken in beslag om te overlopen wat uw ervaringen waren met de hoorapparaten en om ze verder fijn af te stellen. Na die proefperiode, als alles in orde is, zien we u ook nog graag regelmatig terug. Dus u kan nadien ook bij ons terecht om uw hoorapparaten verder te laten onderhouden, te laten bijregelen. Als u vragen heeft kan u natuurlijk altijd bij ons terecht gedurende de hele levensduur van uw hoorapparaten. 

5. Nauwe samenwerking met Neus-Keel-Oorarts

Ook de medische kant wordt bekeken. Daarvoor werken we samen met Neus-Keel-Oorartsen. Nadat uw NKO heeft vastgesteld dat de medische toestand van uw oor in orde is, geven ze u een voorschrift mee. Met dat voorschrift kan u de hooroplossing die we samen geselecteerd hebben gratis en vrijblijvend uitproberen.

Nog vragen over onze gehoortests of gehoorproblemen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met uw dichtstbijzijnde Amplifon centrum. Wij beantwoorden met veel plezier al uw vragen. Tot snel!

New Call-to-action

Topics: gehoorverlies, gehoortest, audioloog

Meest gelezen

Wat wil je vinden?