De invloed van voeding op gehoorverlies

Er wordt vaak geadviseerd om op te letten met luide muziek of geluiden. Deze kunnen uw gehoor ernstig beschadigen. Als u ouder bent dan 55 jaar heeft u ook meer kans op gehoorproblemen. Maar wist u dat ook voeding een grote invloed heeft op de kwaliteit van uw gehoor?
Lees Meer

5 tips om uw gehoor te beschermen tijdens een concert

Een concert of theatervoorstelling meepikken is een ideale gelegenheid om op een ontspannen manier wat cultuur op te snuiven. Helaas wordt de impact van de sterke geluiden tijdens deze uitstappen nog vaak onderschat. Ontdek 5 tips om uw gehoor te beschermen zodat u zonder zorgen kunt genieten van elke voorstelling.
Lees Meer

De antwoorden op al uw batterijvragen

We krijgen regelmatig vragen over de verschillende soorten batterijen en hun gebruiksvriendelijkheid tegenover de hoorapparaten die Amplifon aanbiedt. Daarom besloten we de meest gestelde vragen te behandelen in een beknopte blogpost, zodat u de antwoorden op deze vragen altijd binnen handbereik hebt. Heeft u toch nog vragen over batterijgebruik die hier niet tussen staan? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze audiologen: zij beantwoorden met veel plezier al uw vragen.
Lees Meer

Hoe verloopt een proefperiode bij Amplifon?

Wanneer u uw hoortoestellen heeft besteld bij Amplifon, moet u een tweetal weken wachten vooraleer deze klaar zijn: ze worden immers volledig op maat ontwikkeld in ons labo. Zo zijn we er zeker van dat we u optimaal werkende hoorapparaten mee naar huis geven.
Lees Meer

Hoe helpt u iemand met gehoorverlies?

Denkt u dat iemand in uw omgeving last heeft van gehoorverlies? Dat is lastig. Want het is niet altijd even evident om zo’n probleem te erkennen als zijnde wat het is: een probleem waar iets aan gedaan moet worden. En dit is vervelend: niemand houdt ervan om zichzelf steeds te moeten herhalen, te schreeuwen of te moeten luisteren naar een televisie die te luid staat. 
Lees Meer

Wat zijn de (h)oorzaken van hardhorigheid?

Hoe werkt horen, eigenlijk? Horen begint bij de verwerking van geluid. En geluid? Dat is eigenlijk niets meer dan een trilling van lucht die wordt opgevangen door de gehoorschelp – en vervolgens de gehoorgang wordt ingestuurd richting het middenoor. En dan volgen een aantal stappen mekaar op:
Lees Meer

5 manieren om uw gehoor te beschermen

Hoe oud u ook bent en hoe goed uw oren ook zijn, het is ontzettend belangrijk om uw oren steeds goed te beschermen. In de huidige maatschappij zit gehoorschade in een klein hoekje. Dit komt doordat we, met de opkomst van onder andere de smartphone, onze oren voortdurend blootstellen aan geluid. Daarnaast wandelen we over straat met een mp3-speler, gaan dansen in een discotheek, gaan naar een concert ... Het kan allemaal schade toebrengen aan uw gehoor. Bescherm uw gehoor dus zo goed mogelijk met de 5 volgende tips.
Lees Meer

Sporten met uw gehoorapparaat

Dat sporten gezond is, dat hoeft niemand u meer te vertellen. Een actieve levensstijl heeft een positief effect op zowel uw fysieke als mentale gezondheid. Maar wat als u hoortoestellen draagt? Laat u hierdoor niet ontmoedigen. Wij geven u graag concrete tips en professioneel advies zodat u zélfs met één of twee hoortoestellen nog perfect uw actieve levensstijl kunt aanhouden. Op deze manier geniet u volop van elke sportactiviteit in de beste hooromstandigheden.
Lees Meer

De gevolgen van het syndroom van Pendred op uw gehoor

Gehoorverlies kan ontstaan door verschillende factoren. Enerzijds speelt ouderdom een belangrijke rol maar anderzijds zijn er ook verschillende gehooraandoeningen die een sterke invloed hebben op uw gehoorkwaliteit. Zo is het syndroom van Pendred een zeldzame en erfelijk overdraagbare aandoening die kan leiden tot gehoorproblemen. Lees meer over wat het syndroom van Pendred precies inhoudt en welk effect het heeft op uw gehoorkwaliteit.
Lees Meer

Cijfers en feiten over gehoorverlies in België

Gehoorverlies is een actueel en groeiend probleem waarbij nog een vrij sterke taboesfeer heerst. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie leven er wereldwijd maar liefst 466 miljoen mensen die lijden aan gehoorverlies. Dit cijfer zal enkel nog maar toenemen indien er niet tijdig wordt ingegrepen. Daarom is het vergaren van correcte informatie een eerste stap in de juiste richting om opnieuw te genieten van een beter gehoor. Lees hier alvast enkele feiten en cijfers over gehoorverlies in België.
Lees Meer

Meest gelezen

Wat wil je vinden?