5 tips voor beter horen bij uw thuis

Heeft u last van gehoorverlies en draagt u een hoorapparaat? Of misschien kent u iemand die kampt met gehoorproblemen? In beide gevallen herkent u ongetwijfeld het probleem van een televisie of radio die op een luid volume staat, of een telefoon met verschillende gemiste gesprekken wegens het niet horen van beltoon. Gelukkig bestaan er tegenwoordig heel wat middelen om uw thuis aan te passen aan mogelijke gehoorproblemen. We geven u graag enkele handige tips mee om beter te horen bij uw thuis.
Lees Meer

Hoe maak ik mijn hoortoestel schoon?

Uw hoorapparaten komen voortdurend in contact met transpiratie, huidvetten en oorsmeer. Vaak valt het voor dat het lichaam (tijdelijk) meer oorsmeer begint te produceren als reactie op uw hoorapparaat: dit is immers iets 'vreemds' waar uw lichaam eerst aan moet wennen. Het is dus belangrijk dat u uw hoortoestel en bijhorend oorstukje goed schoon houdt: dit voorkomt irritatie, jeuk en andere mogelijke huidproblemen in gehoorgang en oorschelp.
Lees Meer

Hoe omgaan met hyperacusis?

Heeft u last van uw oren wanneer de deurbel rinkelt of wanneer u de vaatwasmachine moet uitladen? Ervaart u het fluiten van vogels of het geluid van een stevige regenbui als pijnlijk? Dan bestaat de kans dat u aan hyperacusis lijdt. Maar wat betekent dit gehoorprobleem nu juist en hoe gaat u er het beste mee om?
Lees Meer

Veelgestelde vragen over hoorapparaten

Wanneer mensen ons bezoeken, hebben ze meestal eerst een aantal vragen waar ze antwoord op willen. Daarom hebben we de meest gestelde vragen gebundeld in deze handige blogpost: zo kan u zich op voorhand informeren en eventueel nadenken over andere dingen die u graag wil weten. Aarzel niet om contact op te nemen met onze gespecialiseerde audiologen voor meer informatie!
Lees Meer

Wat zijn onzichtbare hoorapparaten?

De evolutie van hoorapparaten De eerste hoorapparaten waren analoge toestellen: zij vingen het geluid op, puur om het te versterken. Dit betekende dat alleen lage of scherpe tonen bijgestuurd konden worden. Dit had als gevolg dat sommige tonen te veel versterkt werden – en anderen helemaal niet. Kon ook niet anders, natuurlijk, als we weten dat het bijstellen van zo’n hoorapparaat nog gewoon met een schroevendraaier gebeurde. Deze ‘primitieve’ apparaten maakten dus geen onderscheid tussen luide en zachte geluiden, maar ook niet tussen een gesprek en achtergrondgeluid. Bovendien waren deze apparaten allesbehalve discreet, waardoor het dragen ervan dikwijls als last werd beschouwd – en niet iedereen zich ertoe kon zetten er een aan te schaffen.
Lees Meer

Hoe bescherm ik mijn kinderen tegen gehoorschade?

Steeds meer jonge kinderen lijden aan gehoorschade. De oorzaak daarvan is vaak te wijten aan langdurige blootstelling aan te harde geluiden of een te sterk volume. Dat het populaire gebruik van tablets, smartphones en computers daar voor iets tussen zit lijkt vanzelfsprekend. Maar ook te luid speelgoed kan bijvoorbeeld gehoorschade veroorzaken. Om u te helpen uw kind te beschermen tegen gehoorschade, zetten we enkele belangrijke adviezen en oplossingen voor u op een rijtje.
Lees Meer

Gehoorverlies op het werk: hoe ga je er mee om?

Bijna 1 op 3 personen in de Europese Unie werkt meer dan een kwart van de dag in een omgeving met schadelijke geluidsniveaus. Helaas zijn nog steeds te weinig mensen zich hiervan bewust. Een snelle vaststelling is echter cruciaal om gehoorproblemen in de toekomst te beperken en de levenskwaliteit zo te maximaliseren.
Lees Meer

5 voordelen van herlaadbare hoortoestellen

Wie een hoorapparaat draagt, heeft het mogelijk al eens meegemaakt: U bent op uitstap met de familie of met vrienden en uw hoortoestel valt uit doordat de batterijen leeg zijn. Vervelend natuurlijk, want u hoort plots weer minder goed. U hebt misschien ook niet meteen een set reservebatterijen bij de hand, met alle gevolgen van dien. Gelukkig innoveren fabrikanten van hoorapparaten voortdurend en kan u nu ook kiezen voor herlaadbare hoortoestellen. We lijsten een aantal voordelen op!
Lees Meer

Vragen over gehoorproblemen?

Wanneer we onze nieuwe klanten verwelkomen voor een gratis gehoortest, krijgen we nog regelmatig vragen over gehoorverlies en alles wat erbij komt kijken. We bundelden de vragen die het meest gesteld worden en beantwoordden deze in een nieuwe blogpost. Heeft u toch nog vragen die niet voorkomen in dit artikel? Aarzel dan niet om onze audiologen te contacteren: zij beantwoorden met veel plezier al uw vragen!
Lees Meer

De invloed van mondhygiëne op uw gehoor

Het klinkt misschien wat vreemd, maar er bestaat wel degelijk een verband tussen een goede mondhygiëne en een goed werkend gehoor. Al die tandartsbezoeken en tanden poetsen zorgen niet alleen voor een mooi gebit, maar kunnen ook de kans op gehoorverlies verminderen. We leggen u verder uit hoe dit kan en wat er met uw gehoor gebeurt wanneer u uw tanden verwaarloost.
Lees Meer

Meest gelezen

Wat wil je vinden?