Het verband tussen evenwichtsproblemen en gehoorverlies

Wanneer u lijdt aan gehoorverlies, heeft dat een grote impact op uw leven. Uw sociaal leven vermindert en zowel uw fysieke als mentale gezondheid gaan achteruit wanneer u zich niet tijdig laat testen en behandelen. Maar gehoorproblemen hebben ook een invloed op het evenwicht en de stabiliteit van uw lichaam.
Lees Meer

Accessoires om uw dag comfortabel te laten verlopen

Iedereen wil zijn of haar dag graag volledig ontspannen en comfortabel doorbrengen. Zeker wanneer er gehoorverlies mee gemoeid is: de constante angst om iets te missen is geen aangenaam gevoel om mee te leven. En net daarom bestaan er handige, kleine accessoires die al een hele hoop van deze zorgen kunnen verlichten.
Lees Meer

Oordopjes om te slapen: de oplossing voor een goede nachtrust

Niets is zo heerlijk dan een hele nacht doorslapen om ’s morgens fris en monter aan een nieuwe dag te kunnen beginnen. Helaas krijgen heel wat mensen ’s nachts te maken met vervelende geluiden of lawaai dat hen wakker houdt of hun stevige slaap verstoort. Nochtans is een goede nachtrust van groot belang voor onze gezondheid en gemoedsrust.
Lees Meer

Gehoorverlies: erfelijk of niet?

Er zijn verschillende redenen die aan de basis kunnen liggen van gehoorverlies. Naast ziektes of ouderdom speelt ook erfelijkheid een belangrijke rol. De erfelijkheid van gehoorproblemen zorgt ervoor dat mensen meer risico lopen op gehoorverlies dan andere. Als u of iemand uit uw omgeving kampt met gehoorproblemen is het mogelijk dat dit genetisch is bepaald. Ontdek meer over de erfelijkheid van gehoorverlies.
Lees Meer

Samenleven met een iemand die gehoorproblemen heeft

Mensen die lijden aan gehoorverlies krijgen vaak te maken met onaangename situaties en onbegrip van hun omgeving. Gelukkig kan de steun van een partner heel wat verlichting bieden en helpen om op een positieve manier door het leven te gaan.
Lees Meer

Hoe stress uw gehoor beïnvloedt

Dat stress vaak een negatieve invloed heeft op ons leven en welzijn wisten we al langer natuurlijk. Stress veroorzaakt namelijk een hele lijst aan mentale en fysieke kwalen, maar wist u dat het ook een impact heeft op uw gehoor? We leggen u in dit artikel uit hoe dat komt en wat u zelf kan doen om uw gehoor gezond te houden.
Lees Meer

Wat is een cochleair implantaat?

Hoorapparaten zijn de meest gekende middelen om gehoorverlies op te vangen, maar er bestaan nog andere manieren om gehoorproblemen op te lossen. Soms is een hoorapparaat nu eenmaal niet voldoende, bijvoorbeeld bij een meer ernstige vorm van gehoorverlies of wanneer de persoon in kwestie geen hoortoestel kan gebruiken. Een cochleair implantaat, kortweg CI genoemd, kan dan de geschikte oplossing zijn. In deze blog leggen we u uit wat zo’n hoorimplantaat juist is, hoe het werkt en wat de voordelen ervan zijn.
Lees Meer

De online hoortest voor uzelf of iemand anders

Bij een daling van uw gehoorkwaliteit is het belangrijk om dit tijdig te laten vaststellen door een erkend audioloog om verdere schade te voorkomen. Heeft u last van gehoorproblemen en wilt u graag zelf al een eerste test afleggen? Dan biedt de Amplifon online hoortest een eerste stap in de goede richting. Lees hoe deze hoortest precies in zijn werk gaat en controleer uw gehoor eenvoudig online.
Lees Meer

Wat u moet weten over eenzijdig gehoorverlies

We mogen er dan wel 2 exemplaren van hebben, maar gehoorverlies betekent niet altijd dat onze beide oren minder goed functioneren. Single-Sided Deafness (SSD) of eenzijdig gehoorverlies bestaat namelijk ook, maar wat houdt dat nu juist in? En wat zijn de mogelijke oplossingen voor deze aandoening?
Lees Meer

Gehoorschade veroorzaakt door medicatie: alles over ototoxiciteit

Gebruikt u medicatie? Dan vindt u alle mogelijke bijwerkingen terug op de verpakking of in de bijsluiter. Toch ontbreekt er meestal nog één potentieel neveneffect in deze lijstjes: gehoorschade.
Lees Meer

Meest gelezen

Wat wil je vinden?